De Reis en de Site

 

Schets

In grote lijnen is de afgelopen jaren meerdere keren het westelijk front van Nieuwpoort tot aan de Zwitserse grens gevolgd, hemelsbreed een afstand van ongeveer 800 kilometer. 
In totaal werd vanaf 2005 tot nu toe ruim 40.000 km gereden, verdeeld over 12 etappes van de IJzer in Vlaanderen tot Mulhouse vlak bij Bazel. 

Naast de fantastische hoeveelheid sites over het onderwerp is oa. gebruik gemaakt van de voor de liefhebber onontbeerlijke reisboeken van major en mrs. Holt, Rose Coombs en Chrisje en Kees Brants en de informatie uit tientallen boeken die over den Grooten Oorlog verschenen zijn. 

Het doel van de site is middels foto's te delen wat bijna een eeuw na de Eerste Wereldoorlog nog te vinden is van de toenmalige frontlijn; een foto-impressie van het grootste litteken uit de geschiedenis van Europa. 

 

 


tussen Compiegne en Soissons; tussen de Aisne en het einde

In plaatsen als Lille, Arras, Peronne, Soissons, St. Menehould, Verdun, Nancy, Colmar en St. Die wordt doorgaans overnacht. De steden werden gekozen omdat vanuit een straal van 40 km alle bezienswaardigheden konden worden bereikt. 
Met uitzondering van een enkele regio kan overal onderdak worden gevonden, zeker als niet teveel luxe wordt verwacht. 

Inmiddels zijn alle regio's meerdere keren bezocht, maar de reizen gaan door.

 


De Puma aan de Somme in 2005 

De MX-5 in Annoeullin in 2007

De MX5 in Willemstad 2011


De MX5 in Halen 2013

De MX5 in Orrouy in 2016

De MX5 op station Eijsden (L)

 


De opbouw van de site

De pagina´s op deze website zijn in volgorde van reizen weergegeven, terwijl de volgorde van de foto´s vrijwel gelijk is aan de gereden of gelopen route. Elke regio wordt geschetst en het heden en verleden kort weergegeven.  

 

 

 
De site is een levend document: ieder jaar worden informatie en foto's toegevoegd met elke reis die wordt gemaakt. U wordt dan ook uitgenodigd regelmatig terug te keren. Dank voor uw bezoek!

 

-V-

Terug naar top